Ynglings køkkenredskab #1

Vegetarisk spread

Spread eller smørepålæg er en sand succes i mit køkken – for 4 år siden tog jeg springet og blev vegetar, hvilket unægteligt udfordrede mine pålægs vaner. Her har jeg lavet en simpel gulerods-spread, som kan holde sig i en uges tid i køleskabet, som er perfekt til madpakken, på rugbrødet, i salater eller som dip:

DSC_0937_Fotor_Collage_Fotor

Det skal du bruge:

 • 4 store gulerødder,
 • 1 stort rødløg,
 • olivenolie,
 • salt,
 • 1,5 dl. solsikkekerner.

DSC_0992_Fotor_Collage_Fotor

Tænd ovnen på 225 grader (varmluft), skær gulerødderne i skiver, skær løget i tern og vend det hele i olie og salt. Bages i 20 minutter til de er møre. Rist solsikkerkernerne gyldne på en tør pande. Lad det hele køle af, hvorpå du stavblender det hele sammen, smag til undervejs.

Opbevares i en luftæt beholder eller på glas.

Find mig på instagram: helsematildedk

   

6 kommentarer

 • Maja

  Hej Matilde 🙂
  Er fast læser af din skønne blog, og kom lige til at tænke på noget.
  Hvorfor valgte du egentlig at blive vegetar?
  Er det på grund af dyrevelfærd, din krops reaktions på kød eller noget helt 3.?
  Bare nysgerrig, har en del bekendte som er hoppet på vegi-bølgen af forskellige grunde.

  Knus Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maja. Min vej til at blive vegetar har været lang. Jeg har aldrig været glad for kød, heller ikke som barn. Det startede med, at jeg kun ville spise frilands kød. Efter en lang periode med det, droppede jeg al svine kød. Så oksekød og til sidst alt kød. Jeg spiste i en længere periode fisk, men det spiser jeg heller ikke mere. Jeg blev vegetar af etiske overvejelser og fordi jeg tit oplevede, at jeg blev syg og træt af især oksekød. Jeg har lidt den holdning, at hvis jeg ikke kan kan slå det ihjel, som jeg skal spise – så har jeg ikke ret til at spise det. Og jeg kan absolut ikke slå noget som helst ihjel. Cykler endda udenom snegle på vejen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej en skøn opskrift!
  – jeg er en trofast følger af din blog, og dine opskrifter. Super fedt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk! Jeg er altid på jagt efter nye måder at få pålæg på. Hele min barndom har jeg levet med at der kun var ost og til nøds æg på min madpakke. Og det er ikke blevet udvidet så meget mere end med hummus. Så tak for opskriften, den skal afprøves snarest!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] var det gulerods-spread, som var på bloggen, denne gang er det rødbeden, der er på spil. Nemmere (omend muligt) end […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ynglings køkkenredskab #1