Vitaminguide

Mineral guide

img_0234

I stil med min vitaminguide, kommer her en mini guide over mineraler. Det kan (for mig i hvert fald) være svært at finde hoved og hale i alt det med vitaminer og mineraler. Jeg har her forsøgt at gøre det mere “spiseligt”:

Kalk: Også kaldet calcium. Kalk er afgørende for vores knoglers styrke og hjælper mod afkalkning af vores skelet – vores knogler. Styrketræner du? Så er du allerede godt på vej mod stærke og sunde knogler. Kalk er også vigtig for musklernes evne til at fungere og for at holde din hjerne, dit hjerte og dit blodtryk sundt og i balance. Du får det i mejeriprodukter, postevand og grøntsager (broccoli, spinat, kål).

Jern: Sammen med antioxidanter (som du f.eks. får hvis du spiser bær) forsvarer jern kroppen mod frie radikaler. Du får jern igennem indmad, kød og fisk. Men (heldigvis for mig) også igennem frugt og grønt. Især kvinder har brug for jern, da vi har menstruation. Drikker du meget mælk eller spiser du mange mejeriprodukter, hæmmer du din optagelse af jern. Rødvin indeholder også jern (win!).

Magnesium: Har betydning for dit nervesystem, dine muskler og dit hormonsystem. Lider du meget af PMS – så skal du skovle magnesium indenbords. Magnesium hjælper kroppen med at optage og få det optimale udbytte af andre vitaminer og mineraler. Du får det igennem broccoli, spinat og avokado. Men også igennem kornprodukter, kerner, mandler, nødder og brune ris.

Zink: Zink er vigtigt for dit stofskifte, dit immunforsvar, dit kredsløb, din hormonproduktion og din fordøjelse. Zink hjælper dig desuden med at hele sår. Du finder zink i fuldkornsprodukter, brune ris, nødder, bønner, kød, mælk, frugt og grønt. Spiser du p-piller, bør du være opmærksom på, om du får nok zink.

Find mig på instagram @helsematildedk

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vitaminguide