Jeg har ikke en plan.

En helt almindelig skoledag i Californien

Sponsoreret

ef1

Jeg tager hjem imorgen, lander dog først i Danmark søndag aften. Lang rejse forude. Men hvor har jeg dog haft et fedt ophold! Jeg har fået så mange gode oplevelser og jeg har virkelig lært meget om kulturelle forskelle, jeg er blevet mere rummelig og jeg har, vigtigst af alt, virkelig talt meget engelsk. Og det var jo også ligesom meningen, med det hele.

Jeg har altid været god til sprog, dog har jeg ofte været meget genert over at skulle praktiserer sprog sådan..foran andre mennesker. Men med alderen er jeg blevet mere afslappet og nu taler jeg gerne engelsk og jeg er egentlig ligeglad med om jeg laver grammatiske fejl, når jeg taler. For jeg får altid mine budskaber ud, gerne understøttet med arme der fægter rundt og lyde. Jeg var lidt nervøs for at skulle på sprogskole, for jeg gruede for at jeg slet ikke ville kunne følge med og at alle andre ville være bedre end jeg. Sådan tænker vi nok altid, når vi bliver udfordret og jeg er i den grad blevet udfordret de seneste par uger. For det første skulle jeg rejse om på den anden side af jorden, i et land jeg aldrig før har været i. Bo med to piger som jeg aldrig har set før, ikke kende nogen som helst og være helt på egen hånd. Og gå i skole – engelsk skole. Der har virkelig været knald på og jeg har lært så utrolig mange ting, mange flere end jeg lige er klar over, tror jeg.

Skolen har været så fed og jeg er blevet så godt taget imod. Der er hele tiden nye elever på skolen, så det er et helt naturligt flow og alle har jo været der, alle har været nye. Lærerene er gode til at tage hånd om dig og passe på dig og min lærer fangede hurtigt hvilket niveau jeg var på og udfordrede mig ud fra det. Hjemmefra havde jeg taget en test på nettet og udfra den bliver man sat på niveau. Jeg kom på niveau B2.2, som er over middel og dét er jeg godt tilfreds med. Jeg blev anbefalet at rykke op på niveau C1.1, men da jeg kun skal være her i så kort tid, valgte jeg at blive i min klasse, hvor jeg kendte folk. Efter 6 uger på skolen, rykker man normalvis et niveau op og jeg synes virkelig at jeg har rykket mig på disse to uger. Vi har haft en del grammatik, som jeg synes er en lille smule kedeligt, men det var faktisk rart at få de mest simple regler forklaret igen og det er nemmere at forstå nu, end det var da jeg gik i 7.klasse, hvor jeg havde min opmærksomhed på alt andet end grammatik.. Jeg har fået 3 A’er, hvilket er det bedste og betyder at man ingen fejl har eller har få. Det er jeg ret stolt over! Jeg har virkelig fanget det og fået god hjælp. Opgaverne varierer meget, fra at skrive i en bog og udfylde tomme felter, til konkurrencer hvor det gælder om at tænke for sig selv. Vi har bevæget os meget i timerne, arbejdet på kryds og tværs og lært hinanden godt at kende – så miljøet har været trygt og rart at tale engelsk i, turde at sige noget forkert og der har i den grad været plads til grin og humor og dét lærer jeg godt af. Hvis jeg blev to uger mere er jeg sikker på, at jeg ville rykke mig endnu mere. Jeg kan bestemt mærke en forskel og jeg glæder mig til at tale mere engelsk. Måske jeg skulle date en engelsktalende mand? Bare for at holde det ved lige? Jeg føler mig i hvert fald rustet og klart bedre, end jeg var da jeg tog afsted.

Du kan stadig spare hele 15% på kursusprisen på alle destinationer, hvis du bestiller inden 10.april 2017. Opholdet skal være på mindst 3 uger (hvilket jeg også vil anbefale er minimum). Du skal bare bruge koden HelseMatildeEF – virker både online og hvis du ringer til EF. Dem kan du læse mere om her, du kan bestille brochure her og du kan få et gratis pristilbud lige her.

Sponsoreret

2 kommentarer

 • M

  Puha, hvor er det altså tiltalende! Jeg overvejer virkelig at tage af sted i sommerferien, da jeg efter den, starter på kandidat, hvor ALT kommer til at foregå på engelsk. Det skræmmer mig godt nok, så måske det her kunne være en fin intro. Jeg kan se der er niveauer med henblik på universitetet. Hvilke kursus har du været på? Og tror du det vil være givende?

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Engelsk er røvcharmerende – især britisk, men mon ikke der ikke er en dialekt derovre der lokker? 😀 Jeg stmmer for.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har ikke en plan.