Vegetarisk ristaffel

Sunday blues og hvordan du får det vendt

sunday

 

Du kender det garanteret. Vild igår, syg idag. Måske ikke kun med tømmermænd, måske også med nedtur på. Søndag har altid været min absolutte yndlings hade-dag. Jeg hader søndage. Jeg bliver altid lidt trist, nedtrykt og får tanker, som jeg i de andre dage, ikke har nær så mange af. “Får jeg mon nogensinde en kæreste?”, “Tjener jeg nu penge nok?”, “Hvad skal der blive af mig”-agtigt. Hvis du nu er i et parforhold, har du måske andre tanker end jeg. Jeg mener ikke at søndage er hårdere, fordi jeg er single. Slet ikke. For jeg havde det også sådan med søndage, da jeg var i et parforhold.

Lørdag er fed. Du har hele dagen fri, du kan gøre lige hvad du vil (sådan da, du ved hvad jeg mener) og friheden står måske i stor kontrast til mandag, som er fuld af forpligtelser og ting du skal nå.

Der er mange piger og kvinder som skriver til mig. Særligt om søndagen. Der har de tid til at tænke og mærke efter. Skriver om sorger, kriser, uvenskaber, utilfredshed med deres parforhold, stress på arbejdet, på deres uddannelse. Søndag sutter sommetider – og hvad kan du så gøre, når krisen kradser? Simple råd hjælper mig – og det er vitterligt simple råd. Banale, vil nogen sige. Ikke desto mindre så hjælper de mig, når jeg sidder og føler mig lidt ensom (det kan man jo også sagtens føle, selvom man er sammen med andre mennesker):

 • Start dagen tidligt, hvis du altså ikke har danset natten væk. Stå op, gå en tur, træn sammen med nogen veninder, kør en tur på cyklen og hent en frøsnapper og spis den med en kop kaffe og sten. Kom udendørs – det hjælper altid mig. Der er højere til loftet og tankerne kan få frit spil og du kommer lidt væk fra “pille navle inde i lejlighed”.
 • Har du danset natten væk – så stå op når du ikke går sidelæns længere, tag et langt bad, kom udendørs. Om ikke andet så for at hente cola og fritter. Frisk luft hjælper – og ja det er et råd som ældre mennesker normalt slynger om sig med, men det virker. Bum. Det gør sved på panden også, så kan du træne trods dans, så gør det.
 • Forkælelse. God mad, familietid, bland selv slik, fodbad, ansigtsmaske, hårkur, tale i telefon med din veninde i en time.
 • Gå i biografen – det gør man sjældent på en søndag og det er da egentlig dumt, det kan man jo ligeså godt?
 • Vær social. Inviter venner over, tag over til nogen. Mød dem på en restaurant, se en film i deres sofa.
 • Ryd op. Gør rent. Sortér. Luft ud. Skift sengetøj. Find det tøj du gerne vil have på mandag morgen. Igen et råd du ligeså godt kunne have fået af din mormor, men det virker altså. Og det giver ro, når det er gjort.
 • Vær i det. Det er jo okay. Og der er en ny dag imorgen.
 • Vid at du ikke er den eneste med de tanker og de følelser. De fleste har det sådan om søndagen, jeg kender og hører i hvert fald fra mange. Du er ikke alene om at hade søndag. Men prøv at få det vendt, for dem er der mange af i løbet af et helt liv.

7 kommentarer

 • Kirstine

  Jeg har det sådan der lige nu på denne søndag. Det er altid rart at vide man ikke er alene i båden.

  Tak. Håber du får en rar aften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Jeg kan forestille mig at søndagen kan være lang og trist når man er single – jeg prøvede en smule af det når min kæreste var ude at rejse – det er slet ikke tilfældet når man har børn og dyr – så går søndagen så hurtigt med alt muligt praktisk – nyd de lange moodige søndage – vendt det negative ved det om til det positive som du jo også gør så fint i dit indlæg. Jeg savner disse søndage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mitzi vaarning

  har også sådanne søndage trods en alder på 54 og i et parforhold. For mig er søndagen netop tid til eftertænksomhed, lever jeg det liv jeg har lyst til og hvad kan jeg gøre ved det. jeg træner ikke men går lange ture i den friske luft. Hold kæft det lyder old school, men sådan er det for jeg står ved hvem jeg er. Må

  lige sige du er fantastisk Matilde <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg er stjernevild med dig. Du gør, at jeg er mindre ensom – hver dag. Fortsæt med, at være dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Sjovt, jeg har altid haft det omvendt med søndage… Og jeg er også single. Jeg eeelsker søndage. Det bedste er at vide at der er en hel dag til at kravle sammen på sofaen med bland-selv-slik og serier, hvis det er det jeg har lyst til. Men jeg har flere veninder der har the sunday blues…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg har også altid synes at søndage er lidt trælse. Det er selvfølgelige dejligt, at man for det meste kan sove længe og ikke har de store planer, men jeg er ikke glad for denne dag, fordi jeg aldrig rigtig laver så meget, og fordi jeg synes, det mere føles som sådan en mærkelig fase, hvor man bare venter på, at det bliver mandag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tak for dig! <3 Jeg har det præcis sådan der – også på en mandag!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk ristaffel