Én på opleveren og et hav af oplevelser i min kuffert

Sådan blogger jeg (del 2)

blog1

Læs min første guide her!

I var så glade for mit forrige indlæg – så derfor skriver jeg endnu et. Med tips og tricks og how to og hvad jeg selv gør, hvad jeg ikke gør og hvordan jeg i det hele taget blogger. Skriv endelig dine egne gode råd i kommentarfeltet – så vi alle kan lære noget af hinanden:

Gør det nemt: det skal være så nemt og ligetil som muligt. Altså skal din læser hurtigt kunne finde din blog, dit nyeste indlæg og så videre. Jeg er for nylig begyndt at sætte linket på mit nyeste indlæg ind, i min bio på instagram. Det giver rigtig meget trafik og jeg tror at det er fordi, at det er nemt og kun kræver ét tryk. Ligeledes hvis du har en facebook side (som jeg varmt kan anbefale!) – så lav opslagene korte og nemme at forstå og med et link direkte til det, som du skriver om. Og læs i mit første indlæg, hvornår det er bedst, at dele på de sociale medier.

Inddrag læseren: Jeg læste engang en artikel, som havde virkelig fine pointer, i forhold til det at skrive til en modtager. Som man jo altid gør. Med mindre du skriver i din dagbog. Du skal inddrage læseren. Derfor var én af pointerne at skrive du og dig i stedet for vi og i. F.eks. “jeg håber at du får en dejlig dag” i stedet for “jeg håber at I får en dejlig dag“. Jeg kan i øvrigt bedst lide at skrive du og det har jeg vist altid gjort. Jeg tror at læseren sætter mest pris på, at jeg skriver direkte til ham/hende. Og det kan jeg også bedst lide selv, når jeg læser noget, som andre har skrevet.

Det er også vigtigt at inddrage læseren. Spørge hvad læseren gerne vil have mere af, mindre af, om læseren har ønsker eller forslag og så videre. Jeg spørger tit mine læsere og jeg nyder at høre deres meninger og holdninger – og tit får jeg mange gode ideer og inspiration af mine søde læsere.

Gør det som du har bestemt dig for: Når jeg får ideen til et indlæg, så skriver det på sig selv – i mit hoved – i nogle dage eller uger, inden jeg får det skrevet ned sort på hvidt. Og så skriver jeg altså, hvad jeg har på hjerte og hvad der fylder. Jeg censurerer ikke og jeg tænker ikke over, hvad min læser vil tænke. Jeg kan selvfølgelig godt finde på at sortere lidt, hvis jeg bander for meget på skrift, hvilket ofte sker. Men mit budskab – dét skal ud. Forsøg at skriv det du vil og det du har tænkt på, uden at tænke så meget over, hvad læseren vil tænke. De bedste blogs er, i følge mig, dem hvor bloggeren er sig selv og ikke ligger under for andres eventuelle holdninger og meninger. Og det kan altså læses, hvis bloggeren “pleaser” læseren for meget.

Giv noget af dig selv: Og du behøver jo ikke at lave en Helse og dele ud med rund hånd. Det er jo bare min stil. Men min erfaring er, at du bliver nødt til at dele lidt “ud” af dig selv. Være personlig (selvfølgelig til din egen grænse) og give lidt af dig selv. Være ærlig, være nærværende og lukke læseren lidt ind i dit liv. Det kan f.eks. være at fortælle om hvordan du mødte din kæreste, hvorfor din bedste veninde er din bedste veninde, hvad du drømmer om (og her mener jeg ikke den nyeste Gucci taske, men på et lidt højere niveau) og måske hvad du synes er udfordrende i dit liv, lige nu.

Planlæg: Jeg er nok lidt af en to-do-liste pige og en kryds-af-pige, men ikke desto mindre, så er det vigtigt at have lidt planlægning i sin blogging. Hvilket jeg i øvrigt altid har haft – også da jeg ikke levede af min blog. Jeg har helt lavpraktisk en fysisk kalender, hvor jeg kan se én uge af gangen. Så kan jeg således planlægge mine indlæg, sørge for at der er et indlæg til hver dag og få et overblik over, hvilke indlæg der kommer online. Der må nemlig gerne, i min optik, være lidt forskel på indlæggene – så der ikke er 3 dage i træk med indlæg om f.eks. mad. Det bliver kedeligt – fordi min blog jo rummer det meste. Hvis du har en mad-blog, så er det måske ikke så relevant. Så er planlægning til gengæld godt, hvis du gerne vil lave mad som er i sæson og f.eks. gerne vil have en Mortens And opskrift eller julebag-opskrifter.

GIF’s: Jeg har brugt gif’s i mine indlæg i et stykke tid – og udover at jeg synes de er ret skægge, så er de også med til, at understrege en pointe OG læseren kan nemt se, hvad indlægget handler om – og om det er interessant for ham/hende. Jeg googler bare – den jeg har brugt i dette indlæg fandt jeg ved at søge: “gif blogging”.

Har du tip – så del endelig!

   

2 kommentarer

 • Rigtig godt indlæg musse😘

  Et lille tip er også at dele sine indlæg på Instagram story, så dem der endnu ikke har set på bloggen ser dit indlæg via Instagram 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jaa elsker disse indlæg 🙂 Får masser inspiration fra dig!
  Jeg synes også personligt det er lækkert at læse et indlæg hvis der også er et billede eller flere med, jeg sørger altid for at have et billede med i mine indlæg, så det ikke kun er tekst, det kan godt blive meget kedeligt 🙂
  Prøver også at skrive et indlæg dagligt, sådan så der er en fast rutine i hvornår der kommer indlæg, kan se der har været meget mere trafik når jeg har lavet kontinuerlige indlæg, end når der er gået længe i mellem!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Én på opleveren og et hav af oplevelser i min kuffert