Om at turde igen

Tøj til vinterløb

running

Jeg er blevet glad for at løbe – ja, det skete. Selvom at jeg har kæmpet siden jeg var meget ung for, at komme til at holde af det. Det gør jeg nu og jeg løber gerne 3 gange om ugen, gerne 9-11 kilometer hver gang. Jeg er glad for løb fordi jeg godt kan lide den friske luft (tegn på at jeg er ved at blive rigtig voksen), det er hurtigt og jeg kan gøre det lige når det passer i min travle kalender. Jeg løber helst med min veninde Louise, som presser mig og som er god at tale med. Hende er jeg rigtig glad for. Vi løber gerne klokken 6 om morgenen (!), da hun skal på arbejde. Det passer mig fint, for jeg er i den grad a-menneske og jeg er alligevel oftest vågen ved 5.30 tiden (!).

Fordi jeg ofte deler mine løbeprogrammer bliver jeg ofte spurgt ind til, hvad jeg løber i – særligt på denne årstid. Og derfor denne collage og tips til tøj og indpakning. Trods dette indlæg – men bare fordi jeg holder købefri, behøver du jo ikke. Og det er jo vigtigt at holde varmen, hvis du gerne vil i gang med løb. Ellers er der sku’ ikke meget ved det.

Jeg løber i vinter tights, tykke sokker, en sports bh, en langærmet, en vindtæt jakke, pandebånd og handsker. Er det rigtig koldt, så løber jeg med halsedisse (voksentegn nummer 2). Men det er faktisk nok – både på de korte og de længere ture:

Tights: Craft til 450 kroner, Nike 450 kroner eller dette par også fra Nike er gode bud på tights, som du kan holde varmen i – uden at svede tran.

Sokker: jeg løber bedst i korte strømper, som lige går op til der hvor buksen starter, så der ikke er noget med bart. Jeg løber selv i enten i Master, Nike eller Asics.

Langærmet: Jeg løber som skrevet i en langærmet og en jakke udover. Den langærmede ejer jeg ikke mange af, men de jeg har er denne, denne og denne og dem er jeg glade for. De holder mig varm selv når jeg løber 15 kilometer i frostgrader. Trøjerne holder desuden meget længere, end mit crossfit tøj. Der er ikke så meget slid på det, som når jeg ligger på gulvet og karter rundt. Og selvom at det bliver vasket ofte, så holder det facon og funktion. Særligt dem fra Nike og Adidas er jeg begejstret for!

Vindtæt jakke: Jeg ejer faktisk kun to vindtætte jakker, og bruger mest den ene, da den sidder som den skal og holder mig varm. Jeg har dog forelsket mig i denne fra Nike, denne fra Adidas og særligt denne fra Nike som er mega pæn jo! Og selvom vi sjældent møder andet end hundeluftere og håndværkere klokken 6 om morgenen, så vil jeg stadig gerne have noget pænt på – for min egen skyld. Man er vel pyntesyg. Jakken til vinterløb er nok den dyreste post – men altså uundværlig. Den jakke jeg har, har jeg haft i snart 4 år og løbet aktivt i den i et års tid. Og den er stadig som ny – så det kan godt betale sig at købe noget ordentligt.

Sports bh: der kan du bare bruge dem du har – jeg er mest glad for bh’er fra Nike, da de bliver siddende hvor de skal og holder på mine små bryster trods bakkeløb.

Pandebånd: Kolde ører giver mig hovedpine og så er løb altså ikke særlig festligt. Jeg løber med det som lige er rent – dette pandebånd er et godt bud, da det koster 100 kroner. Pandebåndet holder samtidig styr på håret, hvilket er rart når man er så langhåret, som jeg er.

Handsker: Disse fra Nike er et fint bud – jeg løber selv med handsker fra Salomon, men har haft fra Nike før og de er fine og gode til prisen.

Halsedisse: Fordi halsen er blottet og det duer altså ikke i vind og frostvejr. Den kan ryge lige i vaskemaskinen samme med alt det andet og jeg er glad for min, når det er virkelig koldt. Tjek udvalget her!

Jeg løber med lys når vi løber steder, hvor der ikke er belysning. Men typisk løber vi på store veje og på villaveje og der er lys. Vi er glade for løbe i parker og rundt om f.eks. Damhussøen, men ikke på denne årstid.

Har du flere tips til vinterløb?

2 kommentarer

  • Michelle

    Mit bedste tip er (udover vinterløbetights, pandebånd og ski undertrøje+jakke) at varme RIGTIG godt op så muskler og led er klar på lidt af hvert. Jeg bruger gerne foam roller, udstrækning, en masse lunges og air squat(gerne med elastik over knæene) så er jeg Good to go! 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Petra

    Refleksvest! Det burde være lovpligtigt. Uanset hvor godt oplyst løbeturen er, bliver man bare set bedre, når man har refleksvest på. Jeg påskønner det selv, når jeg er billist (især herude i provinsen). Som bonus varmer den også. Lidt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at turde igen