Ting man ikke vil høre når man er lille

Første træning med Hånden

haanden

Nå da da. Så fik du også set Håndens ben, lidt skulder og sørme også lidt af issen. Ja ja – jeg skal nok vise ham frem snart. Men vi trænede sammen her i Aarhus (er i skrivende stund i Smilets by, men vender min Københavner snude hjem senere, så når du læser det her, så er jeg igen i Hovedstaden #vigtigvidenligegyldiginfo) og det var rigtig hyggeligt. Jeg har aldrig trænet med en kæreste/date/Hånd før, så dét var en grænse som jeg lige skulle overskride. Men Hånden er nok den mest tålmodige mand jeg kender, så det meste foregår i mit tempo (læs: krydret med vanvid), men han har tydeligvis ikke mistet gejsten endnu. Imponerende. Men! Vi trænede og jeg delte programmet på insta story og fik mange beskeder – både med spørgsmål til selve trænigen og med spørgsmål til Hånden. Jeg går igennem programmet punkt for punkt:

Vi startede med at bænke og lave lunges. Bænke = bænkpres og jeg tog 3 sæt med 5 gentagelser i hvert sæt. Min stang vejede først 25 kilo i første sæt og i de to næste sæt vejede den 35 kilo. Jeg tog ét sæt på bænken og gik derefter over og lavede lunges, mens Hånden så bænkede. Så vi skiftede om stationerne. Lunges foregik med stang og den vejde 15 kilo. Hvilket var rigeligt – lunges var 3 sæt med 30 gentagelser. Altså 15 gentagelser pr. ben. pr. sæt.

Så skulle vi svede lidt og det blev en YGIG som betyder You Go I Go = Først laver du noget, så laver jeg noget mens du holder pause. Det var 3 runder og først skulle vi lave Buy In, som er noget der bruges i crossfit. Det betyder at man skal købe sig til at få lov til, at lave træningen. Fjollet – ja. Men ikke desto mindre skulle vi købe os ind og det hed 500 meter roning (til deling). Derefter hed den:

 • 40 kalorier på assault bike (den er klam, tjek den her) + (det er 40 kalorier til deling, så jeg tog 10 kalorier, Hånden tog 10 kalorier og så videre),
 • 40 Wallballs (10 til mig, 10 til Hånden…)
 • 40 burpees (der kørte vi 5-5-5-….)
 • 40 goblet squats med kettlebell (min vejede 16 kilo og Hånden med 20 kilo)
 • Gentag og når I har taget 3 runder skal i købe jer ud af træningen (Buy Out) med 500 meter roning til deling. Der står skierg på tavlen på billedet, men den var i stykker, så det blev roning.

Jeg laver et indlæg med crossfit-oversættelser i næste uge – så kan du bruge den som parlør næste gang jeg deler en træning. God lørdag!

1 kommentar

 • Lotte Dahl

  Hvor var det dejligt, at du tog dig tid, til en guidet tur i crossfittens verden, hvor sproget er så indforstået, at det nærmest er skræmmende for en nybegynder.
  Tak for din “oversættelse”

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting man ikke vil høre når man er lille