30 år og trust issues?

Beyonce fælden

beyonce

Jeg kan rigtig godt lide Beyoncé. Hendes musik har jeg hørt hele min ungdom, jeg har grædt med på sange som “Broken-Hearted girl” og danset i fed brandert til “Crazy in love“. Hun er genial på mange områder. Jeg mistede dog en del for hende, da hun postede billedet med tvillingerne. Mange af mine veninder har lige født – og det look Beyoncé viste frem på billedet, kan ingen leve op til (sgu da ikke engang uden at have født!). Men udover dét – så er jeg vild med hende. Og det vil jeg nok altid være. Hun er stærk og jeg elsker stærke kvinder. Som jeg i øvrigt synes at vi alle sammen er – på hver vores måde. Vi har alle sammen vores kampe.

Men. Det er også en fænomen. Jeg hører det tit og der er ofte piger, som skriver det til mig. “Vær Beyoncé omkring det“, “Vær stærk som Beyoncé” og igår skrev en pige til mig, at hun ville være “Beyoncé-tough og tage sig sammen“. Hendes kæreste havde været hende utro igennem et år.

Og det er jo fint og dejligt at have et idol og et forbillede, som man kan bruge til at motivere sig selv og kæmpe. Men du må altså også gerne være svag. Det er der altså ingen skam i. Jeg tror at det er farligt, at skulle være Beyoncé hele tiden. Være stærk og uovervindelig. Sommetider må man altså gerne ligge sig fladt ned og skulle have hjælp til, at komme op igen. Det er der intet forkert ved og det gør vi alle sammen engang imellem. For tiden ligger jeg dér – og jeg kan tænke nok så meget på Beyoncé og skamlytte til “Run the World“, men det ændrer ikke det faktum, at jeg har ondt indeni. Vi rummer jo det hele som mennesker – det seje og stærke og det svage og det, som vi skal have hjælp og støtte til.

Det kan være et hårdt forbillede, at skulle leve op til. Du må gerne være svag – det er ikke et fy ord. Der er så mange ting, som vi skal leve op til – hele tiden. At have dét pres på sig – og samtidig skulle være stærk som en kvinde, som vi aldrig har mødt. Som har penge nok til tyve liv. Som har personale ansat til rengøring, mad, babysitning, hår, sminke og hvad ved jeg – det er nok en vigtig pointe at have med sig. Tag ikke fejl – jeg synes at hun er et glimrende forbillede, men det mangler måske at blive nuanceret. Du behøver ikke altid at tage det, som Beyoncé ville tage det (hvad ved vi i øvrigt om det?). Det er okay ikke at være en stærk, uafhængig kvinde alle døgnets 24 timer. Det er ikke svagt at bede om hjælp, det er ikke svagt at føle sig ensom, trist eller som en gammel klud. Det er ikke svagt at græde over en mand. Det er ikke svagt at være lidt på stand-by og genfinde balancen. Du kan ikke være Beyoncé hele tiden. Det forlanger ingen af dig. Og det skal du heller ikke forlange af dig selv. Du gør dit bedste – og det er altid godt nok.

14 kommentarer

 • Virkelig godt og velskrevet indlæg! Jeg kunne ikke være mere enig. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Super gode tanker, derudover tror jeg såmænd ikke Beyoncé kan være Beyoncé hele tiden! Jeg er én af dem, som aldrig har fulgt med i hendes musik eller hvad der generelt skete med hende, men hun slog lidt igennem hos mig med Lemonade, hvor jeg hørte nogle af sangene. Her er det dog vigtigt at huske på, at det er et album, hun har arbejdet på længe, det er bearbejdede følelser, og vi ser alting retrospektivt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Tak for dette indlæg 🙏🏼 Elsker at følge dig på Instagram og dette blogpost var lige hvad jeg havde brug for i dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sim

  Jeg er generelt enig med dit indlæg. Men Beyoncé laver nu også musik om svære perioder, bl.a vrede omkring utroskab og sorg efter tabet af hendes barn. Som en anden skriver er sangenes synspunkt oftest retrospektivt, og det kan jo også hjælpe på ens tilstand, når man eksempelvis er ked af det – at vide at tingene nok skal blive bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Hele Lemonade handler jo om at føle alle følelserne og så komme ud på den anden side bagefter. Beyoncé ER også svag, det viser hun jo med al tydelighed i nogle af sine sange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  helt enig med Andrea, hele lemonade albummet viser beyoncè sin sårbarhed og svaghed og synger om alle de følelser der hører med til at være menneske… så synes ikke der er en “beyoncè fælde”.. Hun viser netop at det er okay ikke at være okay, og at man kan komme ud på den anden side hel igen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ikke være mere enig!
  Lige meget hvor meget motiverende musik man hører når livet er hårdt så hjælper det bare ikke altid.
  Jeg havde en lang periode efter to hofteoperationer hvor jeg skulle slå mig til tåls med at jeg måske aldrig ville blive cirkusartist, som ellers var min drøm. Der kunne Beyoncé altså ikke gøre den store forskel…
  / Sara 🙂
  http://www.circusjourney.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Tonino

  Lækkert opslag Matilde!

  Og ved du hvad, jeg tror overhovedet heller ikke at Beyonce er så skide Beyonce hele tiden, nærmest tværtimod. Jeg skal ikke udtale mig om det, men hvad har hun haft af modgang i sit liv, i forhold til hvad mange gennemgår, såsom sygdom eller dødsfald i familien, økonomiske problemer, karriere, kærlighed osv. Så vidt jeg ved var hendes mand hende utro, men hun tilgav ham… det ved jeg ikke hvor “beyonce” jeg synes er… Jeg kunne i hvertfald forestille mig andre kvinder jeg hellere så mig inspireret af – dig f.eks :-*.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lilly

  Hvad er der galt med billedet med tvillingerne?
  En mor som er blevet fotograferet med sine børn? Der er der vist ikke noget unormalt i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Hun er jo totalt stylet og billedet er redigeret – det er dét jeg mener. Jeg ville have elsket hvis hun havde postet et billede uden filter og flot tøj og perfekt lys 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lilly

   Der er jeg så slet ikke enig med dig.
   Hvorfor skulle hun ikke være stylet? Hun er Beyonce. Hun lever af at være stylet og der er en del af hendes brand.
   Og selv hvis det ikke var, man må vel godt styles og se godt ud på et billede med ens nyfødte? Det er billeder man skal se på resten af ens liv, måske have dem i en ramme eller hvad ved jeg, så vil man vel gerne se bedst muligt ud.
   Hun har da sikkert også naturlige billeder, men synes ikke der er noget galt i at hun publicerer den type billeder her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Vi må forblive uenige omkring dét emne 🙂 God dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amelia

  Enig, men dog synes jeg, at folk som netop siger ting som du beskriver, har mangel på information. I interviews, i hendes sange og på hele pladen LEMONADE, viser hun hendes følelser og gråd osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 år og trust issues?