Prisen.

Voksenting jeg ikke kan finde ud af

gif

Jeg befinder mig i mit 31.år. Jeg er i 30’erne og indtil videre, har det årti budt på stormende forelskelse og et knust hjerte. Og dejlige stunder med mine veninder, middage med mine forældre, god træning, en masse latter og en helvedes masse glæde. Lige nu knap så meget af dét, men jeg tror på, at det kommer igen. Jeg vil i hvert fald ikke svælge meget længere i offer-rollen. Jeg har indtil på søndag. Bum.

Men selvom at jeg er 30 år gammel, så er der virkelig mange ting, som jeg endnu ikke kan finde ud af. Derfor denne liste. Som jeg lavede i nat, da jeg endnu engang vågnede af et mareridt som ender med, at en kvinde skriger. Så er det altså svært at falde i søvn igen.

BYD endelig ind med ting som du ikke kan finde ud af. Jeg er garanteret ikke alene om, ikke at føle mig særlig voksen – på trods af min dåbsattest.

 • Jeg kan ikke stave til menstruation (jeg har googlet det i dagens anledning). Jeg skriver altid menstration. På trods af at jeg har været bekendt med fænomenet siden jeg var 13-14 år. Jeg fatter bare ikke at det er med U.
 • Og apropos menstruation (kiggede på ordet ovenfor mens jeg stavede mig igennem det!), så kan jeg ikke lide at købe bind, tamponer og trusseindlæg. Og toiletpapir. Jeg flover mig hver gang. Det er så skørt. Alle bruger det! Eller, alle bruger i hvert fald toiletpapir. Men jeg bliver alt for bevidst om det og tror, at alle kigger på mine varer på båndet nede i Netto. Som om de bruger deres tid på dét.
 • Jeg har netop lært (mig selv) at tømme mit afløb i badeværelset. Rotten, som du kan læse om her. Forfærdelig oplevelse. Jeg har boet ude siden at jeg var 17 år gammel og aldrig tømt et afløb.
 • At lave en omelet. Det bliver til ægge-rod hver eneste gang. Min mor har forsøgt at lære mig det, jeg tror ikke at jeg har tålmodigheden til det. Derfor jeg aldrig bliver madblogger (igen).
 • At ændre min mailadresse. Jeg har haft den samme mailadresse siden at jeg var 13 år gammel. Den hedder – og man må gerne grine, man er ikke den eneste som har gjort dét igennem årene: Sweetytilde. Jep. Den er voldsom pinlig at stave sig igennem til bankdamen, på kommune eller andre offentlige steder. Og Bloggers Delight driller mig også med den. Men jeg elsker den. Hvorfor skal alt være så smart og fancy? Næ nej, jeg er sweetytilde forever!
 • At bruge penge på håndklæder, karklude, sengetøj, støvsugerposer, rengøringsting. Det er så kedeligt at bruge penge på det! Jeg sætter skam pris på et nyt, blødt håndklæde. Men jeg orker ikke at bruge pengene på det. Det gode ved mine gamle, stive håndklæder er, at der følger en gratis bodyskrub med når jeg bruger dem. WIN!
 • At holde hvidt tøj rent. Kaffe, chokolade, savl og sved havner på en eller anden måde altid på mig. Uden at jeg har opdaget det.
 • Jeg kan ikke udtale ordet “tampon” (ja, så bevæger vi os derned igen!). Jeg siger “taam-pooon”. Det lyder tæskedumt. Derfor køber jeg dem over nettet. NEMT!
 • Jeg gider ikke at bruge regntøj, trods jeg ikke ejer andet end en cykel og på trods af det faktum, at jeg hader offentlig transport. Jeg købte en skrigende lyserød regnfrakke sidste år, men har endnu ikke brugt den på cykel.
 • Apropos cykel. Jeg kan ikke lappe et dæk, skifte et dæk eller noget andet med et dæk. Eller andet. Jeg kan sætte en kæde på hvis den falder af. Men jeg plejer, at drøne ned til min lokale cykelsmed.
 • Paraelleparkere (måtte også google ordet her). Og jeg tror godt at jeg kan leve et godt liv, uden at få det lært.
 • Stryge skjorter. Jeg er faktisk ret dårlig til at stryge hvad som helst. Her mangler jeg igen tålmodighed. Det er så kedeligt!

Hvad har du endnu ikke lært? Du behøver ikke at være 30 som jeg! Skriv gerne i kommentarfeltet. Og tak for jeres støtte igår, det betyder mere end i aner <3

15 kommentarer

 • Ditte

  Jeg har ikke lært hvordan man udregner skat, således man undgår skattesmæk. Og skattedamen hader mig hvert år når jeg ringer.

  Jeg kan ikke finde ud af at fjerne pletter fra tøj, ha prøvet. Køber altid bare nyt tøj.

  Jeg kan ikke finde ud af at drikke rødvin. Synes det smager forfærdeligt 😖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er 32 og har haft bil siden jeg var 18. Jeg bliver stadig nervøs og usikker når jeg skal tanke! Og jeg kan slet ikke finde ud af bilvask

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Jeg købte en brugt (og meget beskidt) bil for to måneder siden…. Jeg har stadig ikke vasket den, for jeg tør simpelthen ikke… Godt min mor kommer til Danmark og besøger mig til maj…. #voksen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  At sætte en hylde op med vaterpas og borer to lige huller i væggen.
  At koge et blød kogt æg til mig selv. Har forsøgt i årevis men kan kun lave dem til borgerne på jobbet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Et lille tip så du ikke behøver købe tampon/bind længere – menstruationskop!!! Det er det bedste nogensinde, det tog mig godt nok nogle måneder at blive fortrolig med den, men nu elsker jeg den! Især når man som jeg ikke er på p-piller eller lignende og derfor ikke lige kan udskyde menstruationen når man skal på ferie eller lignende! (Derudover er der jo også den miljømæssige og økonomiske gevinst. Det er win-win-win!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  jeg kan ikke, i skrivende stund finde ud af at få min datters seng ud af soveværelset og ind på hendes eget værelse, så nu ligger jeg og venter på min far kommer og hjælper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Der gik for nyligt op for mig, at jeg ikke kan finde ud af at hænge en lampe op, selvom jeg har boet i snart ti forskellige lejligheden på ti år. Det er ligesom bare altid blevet gjort for mig af min far eller kæreste, og min indre feministiske stolthed skælder mig ud, når jeg tænker over det: “Hvad nu hvis jeg en dag hverken har den ene eller den anden, og jeg selv må gøre det?!” Men jeg plejer at få slået koldt vand i blodet ved tanken om, at “det kan sguda sikkert youtubes, hvis det en dag bliver nødvendigt”. Og så aner jeg heller ikke rigtigt, hvad de tal og procentudregninger på min lønseddel betyder, og jeg ville aldrig opdage det, hvis jeg blev snydt i den forbindelse heller… 😳😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dine punkter kender jeg alt for godt til 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Køb en menstruationskop. Den kommer med posten, og så slipper du for at købe menstruationsrelaterede ting i supermakeredet igen. Ydermere sparer du en masse penge (i det lange løb). Win-win.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg er 41…. Og det er pinligt det her…. Men jeg kan ikke finde ud at spare op! Og jeg har sjældent ret mange penge sidst på måneden… Det der med penge det er jeg VIRKELIG dårlig til 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Speaking of menstruation, tamponer osv. Matilde, har du hørt om Organi Cup???? Gør dig selv den tjeneste at læs om den og køb den! Har ikke fortrudt det en eneste gang. Du sparer penge og er god miljøet! Mega win

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  25 år, here goes:
  1. Jeg kan ikke finde ud af, hvornår en elektronisk varer er et godt køb. Forstår intet om alle de informationer på varerne. En sælger kan let snyde mig – skal altid have hjælp her.
  2. Jeg tømmer heller ikke afløb. Min kæreste bliver tvunget til det, hver gang det stopper.
  3. Jeg hader at gå til lægen alene, når jeg enten skal have vaccination eller taget blodprøve. Jeg tvinger stadig min mor med

  Plus alt med ophængning af diverse i hjemmet. Jeg er så bange for at stå med andsvaret for en skævt ophængt hylde 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har du prøvet en menstruationskop/divakop? 🙂 Det er genialt, miljøvenligt og så skal du hverken købe bind og tamponer eller udtale “tamponer”.

  PS. Jeg siger lydene i ordet indvendigt når jeg skal stave til menstruation 😀

  PPS. Du er sej, du har startet fb-gruppen til ensomme kvinder/unge piger, jeg ville også gerne en gang starte mit eget, hvor jeg kan hjælpe mennesker med angst/lavt selvværd. Du er en stor inspiration 🙂 TAK <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  😂😂😂 elsker punktet omkring det at lave en omelet! Det har jeg heller aldrig kunne finde ud af, det bliver bare altid til noget værre rod! 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prisen.