Smør din veninde ind

Slut med #fuckidealet

Jeg befinder mig på Bornholm lige nu, hvor jeg render rundt og agerer reporter for Nordisk Råd. Det er virkelig sjovt og virkelig udfordrende. Igår var jeg på scenen og deltog i en debat om Lykke i Norden. Dengang jeg gik i skole, rakte jeg aldrig fingeren op. Nu holder jeg oplæg og foredrag – jeg er så glad for den udvikling og proces, som jeg har haft og er gået igennem.

Apropos udvikling. Hvad skete der egentlig med #fuckidealet #jegerheltalmindelig og alt det snak om idealkroppen? Jeg blev træt. Faktisk. Jeg bruger stadigvæk de hashtags engang imellem – men jeg må indrømme at jeg er blevet lidt træt. Ikke fordi jeg ikke synes at det er aktuelt, men jeg kørte lidt surt i at tale om det hele tiden. Og lige nu synes jeg at emner som ensomhed og sorg er mere interessante. Jeg er rigtig glad for mit hashtag #dueraldrigalene, så det har jeg særligt fokus på lige for øjeblikket.

Jeg har talt om idealet, kroppen, jagten på det perfekte og strækmærker i flere år. Jeg er ikke færdig, det bliver jeg nok aldrig. Men lige nu vil jeg gerne tale om andre ting, end det ydre. Selvom at det også er vigtigt! Jeg hviler godt i min egen krop og jeg bruger vitterligt ikke særlig meget tankevirksomhed på, hvordan min krop ser ud. Om jeg lever op til det ene eller det andet. Men hvordan jeg er kommet dertil, dét skal jeg måske skrive mere om. Det tygger jeg lige lidt på.

Jeg har haft bloggen i 9 års tid. Den udvikler sig og forandrer sig – ligesom jeg gør. Heldigvis, tænker jeg. Tænk hvis jeg stadigvæk var 20 år af sind. Christ. Jeg elskede at være 20 år gammel. Men jeg elsker højere at være fyldt 30. Det kan virke helt skørt, hvis du befinder dig i 20’erne, men seriøst. Der sker bare noget, når du rammer de 30. På den voldfede måde. Glæd dig.

Jeg lægger ikke emnet fra mig, men lige nu er ensomhed det som jeg brænder allermest for, at tale om. Og emnerne er jo ikke langt fra hinanden – det kan være enormt ensomt, at have det svært i sin egen krop. Jeg elsker alt det som er tabubelagt og jeg vil gøre mit til, at det bliver nemmere og nemmere at sige højt når vi hader os selv, vores strækmærker og når vi føler os ensomme.

10 kommentarer

 • Dtine

  Jeg tænker også at hver gang man skriver fuck idealet, er man faktisk med til at sætte steg under eller definere hvad idealet er 🤔 så tak fordi det stopper, der skulle i princippet jo ikke være noget ideal. Der skulle jo egentlig bare være forskellige mennesker🌞

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

   Bedste kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Jeg ved ikke hvad idealet er – jeg ved bare at jeg hverken kan eller vil leve op til det. Men du har ret – der skal være plads til os alle <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Det er altså også en lille smule paradoksalt at synes man skal skrive #fuckidealet, hvis man lægger et billede på IG, hvor man ser lidt tyk ud, hvis det ellers er et godt og interessant billede med en historie bag. Jeg forstår godt, at du blev lidt træt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Tonino

  Altsåååååå jeg må jo indrømme at jeg ikke fulgte dig i den periode hvor den stod på meget fokus på krop og alt det her… jeg blev… træt.
  Kropssnak er simpelthen ikke interessant for mig selvom det, som du selv nævner, stadig er yderst relevant, for det er det. Men det er jo stadig til stede hele tiden, i det man kan se – uden det skal i talesættes.
  Jeg husker også at det var en periode hvor du havde mange træls følgere som skrev grimme og negative ting til dig? Det er ikke mit indtryk at det florerer særlig meget mere?
  I og mig dine emner skifter, skifter følgere jo også lidt, mens nogen af dem vokser med dig 🌸

  Herunderkoblede jeg mig på igen for et halvt års tid siden, da det pludselig blev meget mere interessant igen! Jeg er vild med at du blogger om “helt almindelige ting” der vedrører os unge kvinder især. Ensomhed og det at være almindelig, kærlighed, sorg og alle de ting vi fylder vores fritid med.
  Samtidig er det dejligt og spændende at have oplevet din personlige udvikling på sidelinjen, og se hvordan du hviler mere i dig selv med den du er.
  Du er en af de få personer jeg desideret klikker ind på med vilje, for at se hvad du har på hjerte, så fortsæt endelig i den stil. Og fortsæt din udvikling, med alt hvad det indebærer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Tak søde Tine, det er så hyggeligt at du følger med. Vi er ikke alene, os singler 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CK

  Mon du har hørt det seneste afsnit af Friesbeforeguys? Det er i al fald spøjst at du udsender indlægget netop som de har sendt deres podcast hvor de kommer omkring dette 🙂 Så måske du blev inspireret af den snak?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Jeg har faktisk aldrig hørt deres podcast, selvom at jeg har fået den anbefalet mange gange. Det kunne være jeg skulle begynde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Grønborg

  Jeg stammer og i mine unge år, lærte det mig at holde min kæft. Men pga det her vidunderlige taleinstitut i Hillerød har jeg aldrig holdt min kæft siden! Og det er både godt og ondt, fordi det gør lidt ondt engang imellem, når man siger sin mening. Men det gør Mathilde!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smør din veninde ind