Rygsækken

Stop playing

Efter at jeg skrev og udgav indlægget her, har jeg fået spørgsmål omkring, hvordan jeg har opgivet spillene. Om man så må sige. Nu har jeg aldrig været så god til, at spille de spil der. Hvis jeg er vild med en mand, så vil jeg gerne vise ham det. Jeg har kun været vild med få og de har vidst det. De to som jeg har været forelsket i, har ikke været i tvivl. Men jeg har selv været i “jeg svarer ham først efter en time” fælden, af uvisse årsager. Det er dog nogle år siden, at jeg legede med på dén leg.

Men hvordan dropper man så spillene? Og hvorfor? Fordi de er latterlige. Og fordi at de ødelægger mere, end de gavner. I min optik. Måske er det fordi, at jeg er 30’erne (gosh!) og er blevet for gammel til, at spille spil. Jeg har hverken tid eller overskud til det. Hvis jeg kan lide en mand – så må han gerne vide det. Der er selvfølgelig en idé med, at spille lidt spil. Jagten i starten, er jo sjov. Og den kan vi nok alle sammen godt lide. Til en vis grænse. Du må gerne være kostbar (du er kostbar!), men der er en grænse – og her er hvad jeg gør, tænker og forsøger at efterleve:

 • skidt pyt med, at det var mig, som sidste spurgte om vi skulle ses. Det behøver ikke at betyde, at det er hans “tur” til at spørge. Hvis jeg har lyst til at ses, så skriver jeg eller ringer og spørger ham. Det værste der kan ske? At han ikke kan. Eller ikke vil – og så kan du jo ligeså godt, finde ud af det nu og komme videre.
 • dine sociale medier behøver ikke, at være fyldt med mennesker og planer, bare så at han (eller hun) kan se, at du har et mega fedt og mega travlt liv. Jeg ved at mine veninder ser en fyr, når deres insta-game ændrer sig. Jeg forstår det godt. Det er nok ikke kun i dating verdenen, at vi gerne vil have at folk ser, at vi har venner og netværk og mange planer. Jeg sad hjemme i fredags. Og det sagde jeg, til ham, som jeg ser. Hvis han kan lide mig mindre af dén grund, så er han alligevel ikke det værd. Og det er faktisk ikke så tosset, at sidde hjemme en fredag. Jeg stenede netflix og fik en god søvn. Apropos at jeg er i 30’erne.
 • vær ærlig. Jeg taler ofte med mine veninder om det – det der med, at være lidt for overbærende og lidt for large. Det er selvfølgelig aldrig et dårlig træk, at være large, men du skal også sætte grænser. Hvis din date f.eks. kommer to timer for sent – det er så nemt at være flinkepigen og sige “det gør da iiiinnngenting“, mens sandheden er, at du har været tæt på at græde og gå op i limningen. Der må du gerne sige “en anden gang må du gerne skrive til mig, når du er forsinket og jeg ville sætte pris på, at du overholdt vores aftale“. Det kan også være andre ting – f.eks. hvis du har brug for at vide, om i har en aftale. Skriv eller sig det som det er: “Jeg har brug for at vide om du kommer i weekenden“. Det er der ingen skam i. Der er nærmest intet værre end, at befinde sig i limbo i datingland.
 • hør denne podcast – afsnit 2 har ændret mit syn på dating. Jeg hørte den så sent som igår, fordi den i den grad sætter hovedet på sømmet. Mette Holm, som er psykolog, siger mange kloge ting i podcasten. F.eks. når det kommer til, at han ikke svarer på dine beskeder. Afviser han dig? Nej. Du afviser dig selv, hver gang du vender din telefon og der ikke er en besked fra ham. Men det skal eller kan du ikke tage, som en afvisning. Mette forklarer det bedre, end jeg. Lyt nu! Hvis du er single, er det en del af pensum.
 • tag det tøj på, som du plejer. Grin så højt, som du plejer. Men det, som du mener og stå ved dig selv. Det kan ikke nytte noget, at lave om på dig selv. Han skal jo kunne lide dig, som du er. Ikke lide en eller anden person, som du har skabt.
 • én dag af gangen. Jeg tænker ikke længere, end dét. Det kræver træning, nuvel. Men jeg forsøger at være i nuet – og ikke tænke katastrofe tanker og tænke flere skridt frem. Det dejlige ved dating er, at det er så utrolig spændende i starten. Angstprovokerende og med svedige armhuler måske, men også spændende. Alt er jo nyt – nyd det. Forsøg at nyd det. Og vid, at du ikke dør af et knust hjerte – selvom at det kan føles sådan. Mit hjerte har været splittet i atomer, men jeg overlevede. Så overlever jeg det nok igen, hvis det skulle overgå mig.

Har du flere tips til, at være en god dater? Del dem endelig i kommentarfeltet. Jeg tror at vi er mange, som øver os på, at blive bedre til og mere afslappede med, at date.

13 kommentarer

 • Louise

  Gode tips, Matilde. Som jeg også selv arbejder med 🙂
  Jeg vil tilføje som tip, at jeg forsøger at fokusere på at holde fast i mine andre interesser, selvom jeg er blevet vild med en fyr. Man kan hurtigt blive så opslugt, at det hele handler om ham og man kun prioriterer tid til. Men det er både sårbart, hvis det ikke går – men der gør også en til en mindre interessant person. Det er altid godt at leve et liv, hvor man brænder for noget og har flere interesser.

  Jeg er i øvrigt ret glad for Matthew Hussey på Youtube. Han har gode videoer om dating.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Dit bedste indlæg til dato 😀
  Hurra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hov, det mente jeg altså positivt! (dine andre indlæg er også gode!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Hæhæ tak Charlotte – jeg læste den bestemt positivt <3 TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Mega gode tips! Dem tager jeg virkelig videre med mig. Tak, tak, tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Så rigtigt og stof til eftertanke 👏🏼 tak for et godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lauren Conrad (LC)

  Jeg bliver mest af alt nødt til at knytte en kommentar til dit billede: Kan i huske den gang, hvor Heidi var single, havde tydelige udgroninger i sit platinblonde hår og stadig gik på FIDM? Så blev hun kæreste med ham den åndsvage Spencer Pratt, droppede ud af skolen og var med til at starte et rygte om, at LC havde lavet et sextape? Dårlig stil, altså. I sidste ende savner jeg mest Justin Bobby. Åh Justin Bobby. Anyways…. Godt indlæg med gode pointer: vær den person, han skal kunne elske, når i har været sammen i 5 år. Ellers er det sgu for lang tid at “pretende”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Matilde du er genial! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Sidder og nikket samtykkende til dine kloge ord. Find evt. Preston Smiles – han får altså også sagt nogle kloge ting om kærlighed og livet. Han hjalp mig i en svær tid til at finde mig selv igen (hjertesorg havde ført til, at jeg slet ikke kunne mærke hvem jeg var)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rygsækken