Ting du ikke skal sige til en pige, som gerne vil have en kæreste

single Nå, venner. Årets første liste. Ting som du ikke vil høre, når du ikke har en kæreste. Fordi jeg ikke har en kæreste og fordi det er ting, som jeg selv skal høre på. Ofte. Og det er semi pres, hvis man nu gerne vil have en kæreste, på et tidspunkt. Folk siger det i den bedste mening, men det kan virke modsat. Sådan kan jeg i hvert fald godt få det, når min civilstatus kommer til debat, i en social kontekst. Hvorfor er det egentlig sådan? Jeg kunne da aldrig finde på, at sidde overfor et kærestepar til en middag og bramfrit spørge: "Nå men hvorfor er I så kærester? Er i gået på kompromis med hinanden? Blev i trætte af, at lede og så tog i den første og den bedste?". Men når man er single, så hører det åbenbart med, at man skal spørges om alle mulige og umulige ting og stikkes til. Måske fordi det er mere velset, normalt og rigtigt, at have en kæreste, end ikke at have en? Måske fordi det er mærkeligt i vores kultur, at være single som voksen kvinde? Jeg er jo trods alt ikke den sidste single. Endnu.
 • "Det kommer når du mindst venter det", mens du står med snot ned af overlæben og endnu engang vræler over, at du er single as fuck og er fucking træt af det (måske er du stødt på endnu en douchebag..). Måske er det søndag, du har tømmermænd og gik alene hjem og du føler dig ensom og alene. Og du taler måske ovenikøbet med din søde veninde, som er i et veletableret parforhold. Og hun forstår dig jo ikke helt. Selvom hun engang selv var single.
 • "Jamen tænk på al den frihed du har, som single. Du kan gøre lige hvad du vil, uden at stå til ansvar overfor nogen som helst". Jo jo, det er da meget rart at være single og have frihed og bla bla bla, men hvis man nu gerne vil have en kæreste, så er friheden lig med alenefølelse og måske ensomhed. Frihed er rart og dejligt, men ikke hver eneste dag, i hvert fald ikke, hvis du gerne vil være to.
 • "Hvordan kan sådan en sød pige som dig, ikke have en mand?". Fordi jeg ikke har fundet ham. Ganske enkelt. Denne sætning er faktisk én af dem, som jeg ofte hører at mine singleveninder også får serveret. Som om mændene ligger i kø ude foran vores døre og vi træder over dem, når vi går på arbejde om morgenen. Man skal jo ikke have en kæreste, bare for at have en kæreste, tænker jeg?
 • "Du kan jo sagtens få børn alene, man kan så meget i dag". Tak for oplysningen. Donorbørn coming up. Mine æg er åbenbart ikke noget værd, efter jeg er fyldt 30 år.
 • "Måske er du til piger?". Tja, det kunne da være man skulle give det et forsøg - kan jeg godt finde på at svare, hvis jeg er i mit provokerende hjørne.
 • "Min kollega's datter's veninde fik jo barn med et bøssepar, det fungerer så fint for hende! Ligesom ham der fra Vild med Dans". Super.
 • "Du må være kræsen, siden du ikke har en kæreste". Hvis du også får denne, så kan du prøve at svare, hvad jeg svarer - for den plejer at (s)lukke folk: "Ja jeg er kræsen, det tænker jeg gerne at jeg må, når nu jeg skal dele spyt og seng med ham".
 • "Wow du har været single længe, hvordan kan det være?". Fordi jeg ikke vil nøjes og fordi en kæreste ikke er lig med lykke. Og hvornår har man egentlig været single længe? Hvem definerer det?
 • "Han venter på dig derude et sted". Oh really.
 • "Måske du leder de forkerte steder?"
 • "Har du prøvet Tinder?". Fuck ja jeg har og jeg vender aldrig tilbage. Jeg er done med at swipe.
 • "Jeg har hørt rigtig godt om scor.dk og dating.dk - der er flere seriøse mænd, når nu du er kommet op i den alder, som du er..". Tak for online tips. Og for at minde mig om, at jeg er 30 og single. Jeg havde sku' helt glemt det.
Del endelig dine - også hvis du nu har en kæreste og hører irriterende ting alligevel.